INTERVIU Marius Moga, jurat SuperStar România: „Oamenii vor îndrăgi acest show”

INTERVIU Marius Moga, jurat SuperStar România: „Oamenii vor îndrăgi acest show”

Marius Moga face parte din juriul SuperStar România, show-ul care oferă șansa oamenilor obișnuiți să devină superstaruri. Muzicianul explică într-un interviu exclusive ce înseamnă pentru el participarea la acest show și cum îi vede pe colegii din juriu.

Marius Moga își amintește cum era la debutul în muzică. Aceleași emoții le trăiește și acum, când descoperă o nouă voce excepțională. Artistul și-a dedicat mulți ani din viață descoperirii de noi talente și superstaruri în muzica românească. Așa că, misiunea pe care o are la SuperStar România îi vine ca o mănușă.

Faci parte din juriul emisiunii SuperStar România. Ce zici de asta?

„Mă bucur să fac parte dintr-un juriu cu greutate și o emisiune ce motivează artiștii fresh. Va fi un singur câștigător „SuperStar România”, dar sunt sigur că este benefică, pentru toți cei selectați, experiența concursului.”

De ce crezi că show-ul ăsta o să fie atât de tare? Ce-i va face pe români să-l îndrăgească?

„Cred că oamenii îl vor îndrăgi pentru că vine cu o abordare nouă pentru showbiz-ul românesc. Concurenții au voci speciale, sunt carismatici, iar observațiile pe care le facem noi când jurizăm conțin și know how muzical. E o emisiune pe bune, plină de emoție și culoare, iar asta va transcede de micile ecrane, oamenii vor simți că sunt acolo cu noi.” 

Cum arată, în viziunea ta, noul superstar al României? Cum îl vei recunoaște?



„Am văzut mulți pretendenți foarte tari, și cei de acasă vor avea de făcut o alegere grea în finală, cu siguranță. Sunt mai multe elemente pe care le am în minte, dar am să punctez trei, cu siguranță va avea o voce foarte bună, carismă și mindset-ul potrivit. Când spun mindsetul potrivit mă refer atât la dorința de a câștiga, ambiție, autenticitate, cât și munca pe care va fi dispus/ă să o depună pentru acest concurs.”

Ce părere ai despre ceilalți jurați ai show-ului? Îi poți descrie pe fiecare într-un singur cuvânt?

„Cred că pentru Smiley aș folosi cuvântul entuziasm, are momente în care dacă îi place o interpretare se ridică de pe scaun și ne transmite o stare  foarte bună.

Pentru Raluka aș folosi cuvântul balanță sau corectă, sensibilă, câteodată analizează totul la rece din punct de vedere tehnic, e atentă la detalii și le exprimă sigură pe ea, alteori e furată de charm-ul sau emoțiile concurentului și devine caldă.

La Carla’s aș folosi autentic, mi se pare un tip sincer, care spune  mereu ce gândește, fără filtre. Mie deja îmi spun psihologul muzical, pentru că mereu încerc după ce aud o voce să deslușesc background-ul muzical sau limitele mentale pe care și le pune fiecare dintre concurenți și să-i ajut să și le depășească, să citesc performance-ul lor și să empatizez pentru a-i ajuta să ajungă la varianta cea mai bună.”

Ce înseamnă pentru tine evoluție în muzică? 

„Cuvântul în sine evoluție, prin etimologia lui, presupune dezvoltare, creație, schimbare și adaptabilitate. Îl pot defini ca un proces complex și extrem de important. Evoluția în muzică înseamnă muzică fără bariere, care este și deviza studioului meu. Din punctul meu de vedere, înseamnă să nu ai un gen preferat, să asculți, să experimentezi,  să te documentezi, să faci research. Pentru a evolua pe plan muzical trebuie să acumulezi cunoștințe și experiențe ca mai apoi să te poți juca în timpul creației.

Evoluția în muzică este ca evoluția în orice alt domeniu, cât timp aloci acelui domeniu îți va spune dacă vei face performanță sau nu.”

Ai experiența unor show-uri similare. Crezi că vei fi un jurat exigent? Ajută asta la evoluția de care vorbeam mai sus?

„Voi juriza corect, mă voi baza pe simțurile mele de a repera vocile foarte bune, voi analiza evoluția concurenților, dar cel mai important vreau să văd prin lentilele mele că au stofă de superstar.”

Îți mai amintești cum erai tu la debut? Ce emoții ai trăit atunci?

„Aceleași emoții ca și acum. Îmi creez orice drum nou păstrând o atitudine de învățăcel, nu poți să știi niciodată prea multe despre muzică. Cu cât învăț mai multe, cu atât mi se pare că știu mai puțin. Asta îmi creează drive-ul de a căuta mereu un sound fresh.”

Să zicem că te-ai putea întoarce în timp. Ce ai vrea să schimbi sau să repari la tine?

„Dacă m-aș putea întoarce în timp, nu aș schimba absolut nimic, totul are un scop și toate deciziile bune sau rele m-au adus unde sunt astăzi. Cum spunea și Goethe: nimic nu e mai valoros ca ziua de astăzi.”

Fotografii: PRO TV

Vezi și VIDEO: Bianca și Marius Moga, la testul fulger!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune SuperStar România

Articole pentru emisiune SuperStar România

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni