• Emisiuni
  • SuperStar România
  • Daniel Șveț, concurentul SuperStar care s-a calificat în etapa live: „Pentru a reuși nu este de ajuns doar să cânți bine”

Daniel Șveț, concurentul SuperStar care s-a calificat în etapa live: „Pentru a reuși nu este de ajuns doar să cânți bine”

Daniel Șveț, concurentul SuperStar care s-a calificat în etapa live: „Pentru a reuși nu este de ajuns doar să cânți bine”

Daniel Șveț are 25 de ani și este solist vocal la Opera Națională din Chișinău. La SuperStar, tânărul și-a descoperit o altă latură a talentului său și anume posibilitatea de a cânta muzică rock. 

Cum s-a schimbat viața ta de când ai apărut la PRO TV?

Am devenit mult mai activ în privința artistică. Cumva această pandemie ne-a făcut să dăm un pas în spate. Chiar dacă am deschis o școală și am acordat mai mult timp părții organizatorice, simt că am înflorit odată cu acest concurs. Am realizat că e nevoie de disciplină, atitudine serioasă, iar profesionalismul pe care l-am tocit atât de mulți ani nu a fost în zadar.

Dacă ar fi să faci un duet cu o vedetă internațională care ar fi aceea și ce melodie ați cânta împreună?

Dacă vorbim despre România, m-aș gândi la Dan Bitman și la solistul trupei Iris, Cristi Minculescu. Dacă mă gândesc la Marea Britanie, atunci aș alege Ed Sheeran sau Calum Scott. Iar din America, ar fi Beyonce și Justin Timberlake. 

Oferă, în 3 cuvinte, definiția ta de SuperStar.

Libertate. Profesionalism. Artă. 

Care e piesa care te definește, care spune povestea vieții tale?

E foarte greu să aleg o singură piesă deoarece fiecare are un tablou, o imagine. Fiecărei melodii pe care o cânt, încerc să-i pictez imaginea prin sunete. Tocmai din acest motiv, m-aș gândi la Queen – Show must go on sau piesa pe care am cântat-o în semifinale -  Scorpions - Send Me An Angel deoarece s-ar încadra în ceea ce povesteam. 

Ce o să faci cu banii dacă o să câștigi?

Pentru mine, fiecare concurs este o resursă. Eu am scopul de a mă afirma ca artist, iar pentru a reuși nu este de ajuns doar să cânți bine sau să ai o prezență potrivită. E nevoie de relații, de resurse, iar dacă aș câștiga, aș investi toți banii pentru a fi mult mai bun în tot ceea ce reprezintă interpretarea mea și produsul meu muzical. Mi-ar plăcea să fac un album. Câștigarea concursului ar fi un bun imbold de a arăta tuturor că dacă îți place ceva, trebuie să investești toți banii înspre acest scop. Știu că Lady Gaga a investit toți banii din primul turneu în alte concerte și astfel a câștigat dublu... așa că aș vrea să îi urmez exemplul. 

Nu ratați primul live miercuri, 1 decembrie, de la ora 20:30. 10 concurenți vor lupta pentru voturile celor de acasă și pentru calificarea în live-ul de vineri. 


Vezi și: Trending Review cu Daragiu



Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune SuperStar România

Articole pentru emisiune SuperStar România

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni