• Emisiuni
  • SuperStar România
  • Carla’s Dreams, după prestația Mirunei Sziklai: “Dacă pe zi ar fi trei ca tine, sunt gata să lucrez gratis!”

Carla’s Dreams, după prestația Mirunei Sziklai: “Dacă pe zi ar fi trei ca tine, sunt gata să lucrez gratis!”

Miruna Sziklai are 22 de ani și este din Timișoara. Tânăra a trecut printr-o perioadă foarte grea în ultimii ani.

De la 15 ani a început să se confrunte cu o depresie puternică, care i-a afectat destul de mult viața. Mai ales la scoală, unde avea multe absențe, nu avea note mari, profesorii nu înțelegeau prin ce trece ea și o considerau un copil rebel care pur și simplu nu voia să vină la ore. Colegii o priveau ca pe o ciudată, uneori făceau și glume nepotrivite, iar ei i-a fost tare greu.

Norocul ei este că a fost susținută de familie, iar mama ei chiar a renunțat la firma pe care o avea ca să îi fie Mirunei alături. După mai mulți ani de tratament și de terapie, în care a schimbat mai mulți medici, a întâlnit un psihoterapeut cu care a rezonat mai bine și cu care lucrează de aproape 2 ani. Tânăra spune că a dezvoltat o relație medic-pacient foarte solidă. 

Spune că acum este ok, este stabilă și că are lucrurile sub control. De un an se simte pe picioarele ei. Crede totuși că cine se confrunta cu așa ceva, nu e niciodată recuperat sută la sută și că toată viața trebuie să se lupte și să facă eforturi pentru a ține boala sub control. În opinia ei, depresia este o boală cronică pe care o duci toată viața.

Ar vrea să vorbească despre această luptă a ei, ca să îi ajute și pe alții care trec prin asta. Vrea ca ei să afle că nu sunt singuri, că exista speranță și că depresia nu este o rușine, ci o boală la fel de serioasă ca oricare alta.

Miruna lucrează la o clinică medicală, la recepție, și face o școală postliceală de asistentă medicală.

O atrage și medicina, poate chiar și psihologia, dar le ia pas cu pas și se bucură că este pe un drum bun. Spune că o afectează foarte tare suferința umană, că este foarte empatică și că o sensibilizează mult să vadă oameni suferind. De asta simte că prin meseria de asistent, ar putea să îi ajute, să le fie alaturi, ceea ce îi va aduce o împlinire sufletească foarte mare.

De muzica e pasionată din liceu și a făcut și câteva cursuri de canto. Este pentru prima data când vine la preselecțiile pentru un show TV.

Vezi prestația Mirunei în materialul VIDEO de mai sus

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune SuperStar România

Articole pentru emisiune SuperStar România

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni